SQUIRREL & THE BEE

Söndagsvåfflor och skönt söndagshäng med Julia, Frida, Domenika & Abby imorse på Squirrel & the bee. Det är ett väldigt mysigt café i Short Hills där allt är typ superhealthy, organic, gluten free, diary free å hej å hå, väldigt bra shit helt enkelt! Jag beställde en blåbärsvåffla med sirap och en smoothie gjord på mandelsmör, mandelmjölk, dadlar och banan. Jättegott!! 
 

SUMMERAR

Hej där!
Jag känner inte för att förklara mig varför jag inte har bloggat på typ.. tre veckor. Det kommer att vara upp och ner här, helt enkelt.
 
Vad har jag gjort då? Jag har pluggat till tusen inför körkortet som jag tog för två veckor sedan. Det är alltså mitt tredje körkort nu. Först måste man ha sitt svenska, sedan sitt internationella som man ansöker om innan man åker iväg, och väl här så måste man ta ett inom staten, så nu har jag alltså även ett NJ-körkort. Det känns så skönt att få det överstökat. Inte nog med det så har jag övat massa lucia i NYC, gymmat en massa med Julia, haft en hel del myskvällar efter jobbet, jobbat som vanligt (mer än vanligt skulle jag vilja säga), lagat matmatmat.., partajat i NYC, firat Thanksgiving, Black Friday-shoppat, besökt ett vattenfall, stressat med julklappar och presenter till Hanukkah, varit i Brooklyn och sett alla juldekorationer (vilket var helt otroligt), haft julmys med hela Au Pair gruppen, varit lucia och tärna i en väldigt vacker kyrka i NYC, firat Hanukkah (judisk julafton som firas i åtta dagar) och tagit hand om min lilla sjukling Julia som ligger hemma med sin feber.
 
Trots att allt låter frid och fröjd så har jag haft min mest stressiga och ångestfyllda period nu. Usch ibland känner jag bara för att slappna av lite.  Jag har nog aldrig i mitt liv gjort så mycket som jag gör här. Inte en enda dag på över tre månader har jag bara slappat. Jag jobbar varje vardag, cirka 3 helgkvällar i månaden och när jag väl är ledig så känner jag att jag måste hitta på något, för man är ju trots allt i USA och ska leva drömmen, man ska göra äventyrliga grejer jämt, man ska lära känna nya människor hela tiden och man ska alltid vara sådär nyfiken och "levande". Men alltså, det kan vara jobbigt, väldigt jobbigt. Egentligen är det ju ingen annan än jag själv som sätter den pressen, men den bara finns där, automatiskt. Hemma i Sverige kan en helg bestå av soffhäng, filmtittande och långa sköna promenader, men här kan jag inte känna att det är tillräckligt, det måste hända saker hela tiden. Efter en helg här är jag helt slut.
 
Jag har också haft lite motgångar. Jag tappade bort min Iphone 5 som jag fått av familjen, jag har gjort småfel och jag har kännt mig ganska kass. Jag är den som lägger alldeles för mycket energi på vad andra ska tycka om mig, jag vill alltid vara andra tillfreds och framför allt så vill jag alltid göra rätt. Här får jag verkligen känna på hur det känns att göra fel, för det gör jag, nästan varje dag. Alltid är det något. På tre månader här har jag gjort och sett mer saker, gråtit, klantat mig och träffat mer människor än vad jag gör på ett helt år hemma i Sverige. Jag kommer vara hård som sten när jag kommer hem. Herregud vad stark jag har blivit.