HMMM KONSTIGT

Idag var vår enda plan att åka ut med båt till ön Hon mun för att snorkla. Vi steg upp tidigt, åt frukost och gick sedan till en resebyrå som fixade buss och båttur till oss. Vi var väääldigt noga med att det var endast ön Hon mun vi ville till för att snorkla, och det verkade hon förstå. Här får man nämligen upprepa allt femtioelva gånger för att man ska ha en chans att KANSKE bli förstådd. Vi hoppade på bussen till båtarna och drog iväg.
 
Nu är dagen slut och någon snorkling har vi inte kommit i närheten av. Vi hamnade alltså på en båt tillsammans med ett gäng asiater, vilket gjorde att vi var väldigt "exotiska", nej det fanns nog ingen som inte stirrade på oss. Det var en salig blandning, alla var liksom lite mer uppklädda än oss, rött läppstift på damerna, långklänningar och fräsiga hattar. Där satt vi i våra badkläder och oversized t-shirtar och kände att något inte riktigt stämde.
 
Jag kan inte ens rabbla upp allt konstigt den båtresan bjöd på. Inte nog med att vi fick käka råa ägg, bli utskrattade om och om igen så blev vi upptvingade på scen för att dansa och sjunga inför alla. Populära blev vi i alla fall, slår vad om att vi är på youtube någonstans. En heldag med väldigt konstiga men roliga människor på en väldigt konstig tur med konstig mat, konstig stämning och konstigt språk.
 
Det som är mest frustrerande men samtidigt roligaste med att vara här är nog att alla är så värdelösa på engelska. Det kan bli rent utsagt vad som helst. Imorgon har vi bokat ett flyg till Halong bay, dock gäller det att vara beredd på vad som helst. Skulle inte förvåna mig om vi hamnade i Finnland.
 
Lite bilder från dagen. Börjar med soluppgången vid sängen. Himmelskt.